FRIDGE ORGANIZATION

visibility647 Views comment0 comments list In: Healthy Nutrition

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΨΥΓΕΙΟΥ

Οργάνωσε σωστά το ψυγείο σου. 🤓Γνωρίζεις ότι, για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων σου, υπάρχει κατάλληλος τρόπος για να τα τοποθετείς στο ψυγείο ; Κι όμως υπάρχει! Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις…

🥛Γαλακτοκομικά: Αποθηκεύονται στο πιο ψηλό ράφι και πίσω (ΟΧΙ στην πόρτα του ψυγείου, όπως αρκετοί συνηθίσαμε!). .

🍗🍤Κρέας, θαλασσινά, ψάρια: Αποθηκεύονται στο χαμηλότερο ράφι, όταν είναι νωπά. .

🥦Λαχανικά : Τοποθετούνται στα ειδικά διαμορφωμένα συρτάρια. .

🔸Μαγειρεμένα τρόφιμα: Τοποθετούνται στο ψυγείο, εντός δύο ωρών από την παρασκευή τους.

⚠️Να θυμάσαι πως το ψυγείο θα πρέπει απαραίτητα να έχει ρυθμισμένη θερμοκρασία από 1 έως 5 βαθμούς κελσίου.

🤓Μέθοδος FIFO Τοποθέτηση στο πίσω μέρος του ψυγείου, τα τρόφιμα, που λήγουν μακροπρόθεσμα & στο μπροστινό αυτά, που λήγουν βραχυπρόθεσμα.

🥳Με λίγα λόγια, ότι καινούργιο μπαίνει μέσα στο ψυγείο (εκτός νωπού κρέατος), θα πρέπει να βγαίνει και να καταναλώνεται, τελευταίο. Αν για παράδειγμα έχεις αυγά ή λαχανικά από προηγούμενες ημέρες και αγοράσεις φρέσκα ,τότε αυτά που πρέπει να καταναλωθούν άμεσα είναι των προηγούμενων.

🤓Το FIFO, στην ουσία, είναι ένας αποθεματικός κύκλος, που σε βοηθάει να καταναλώσεις τις τροφές και τα προϊόντα που αγόρασες, πριν αυτά λήξουν και πριν καταλήξουν στα σκουπίδια. Με μία δεύτερη ματιά, σε βοηθάει να καταλάβεις εν τέλει, τι από αυτά που αγοράζεις τα έχεις πραγματικά ανάγκη και τι είναι σπατάλη.

❓Ήξερες ότι… Τα ευπαθή - ευαλλοίωτα τρόφιμα που διατηρούνται υπό ψύξη, δεν τα αφήνουμε ποτέ εκτός ψυγείου!

Δηλαδή τροφές όπως γάλα, γιαούρτι, τυριά, αυγά, φρούτα, λαχανικά, νωπά-φρέσκα πουλερικά, κρέατα, ψάρια κλπ θα πρέπει να τα αποθηκεύσεις, αμέσως μετά την παραλαβή τους, στο ψυγείο και τα βγάζεις εκτός ψυγείου, την τελευταία χρονική στιγμή που πρόκειται να ξεκινήσεις να τα επεξεργάζεσαι.

🥳Επομένως, ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα προϊόντα σου μακροπρόθεσμα, χωρίς να σπαταλάς τροφή, χρήματα ή…. Το χρόνο σου! 

🌿Μάθε να σκέφτεσαι πιο πράσινα, προστάτευσε τον πλανήτη και την τσέπη σου.

Join the Wellthy Club

Κάνε εγγραφή στο newsletter για να λάβεις e-book με τις

TOP 10 διατροφικές συμβουλές

& να ενημερώνεσαι για καινούργια άρθρα και εκπτώσεις.

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December